šitake sēnes, salvija
Foto: Shutterstock
Lai kā mēs vasarās un rudeņos mīlētu pašu mežos salasāmās gailenes, vilnīšus, bekas vai baravikas, ir sēnes, kuras mežos atrast ir grūti. Tāpēc nepacietīgākie tās var meklēt veikalu plauktos – svaigas un skaisti safasētas, žāvētas vai marinētas. Šoreiz apskatīsim portobello, austersēnes, šitake un citas sēnes.

Kas attiecas uz sēņu gatavošanu, ir dažas lietas, kas jāņem vērā. Piemēram, izvēloties sēnes gatavošanai, ņem tādas, kas ir stingras un nav stipri nobružātas. Lielākā daļa sēņu ļoti uzsūc ūdeni, tāpēc tās nevajag ilgi mērcēt – pirms gatavošanas tās vien viegli noskalo un nosusina. Tāpat, sēnes nekad nemizo – visas uzturam nepieciešamās vielas paslēpušās tieši to "ādā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!