blenderis, ogas, smūtija sastāvdaļas
Foto: Shutterstock
Blendētais kokteilis, kuru jau pavisam droši arī latviski saucam par smūtiju, ir lieliska brokastu alternatīva. Taču, lai cik ātri arī to būtu pagatavot, savas minūtes aizņem augļu un ogu sagatavošana – sagriešana, nomizošana un nomazgāšana. Tāpēc, lai ietaupītu laiku no rītiem, sastāvdaļas vari sagatavot jau iepriekšējā vakarā.

Kā to izdarīt bez raizēm, ka kaut kas pa nakti varētu sabojāties? Pavisam vienkārši – visu liek jau blendējamā krūzē, uzliek vāciņu un – ledusskapī iekšā. No rīta atliks vien izņemt lielo krūzi, uzlikt to uz blendera un nospiest pogu. Vēl viens ieguvums būs tas, ka tavs rīta smūtijs būs patīkami vēss, bet tā sastāvdaļas, būdamas stingrākas no vēsuma, vieglāk blendēsies. Šādi, protams, vari darīt ne tikai ar brokastīm paredzētajiem smūtijiem, bet arī tiem, kurus baudīsi dienas laikā. Atvēsināt savu smūtiju var arī ar ledu, taču tas kokteili padarīs ūdeņainu, kad ledus sāks kust.

Brokastu smūtijiem ir jābūt pietiekami barojošiem, taču ne pārāk nospiedošiem, lai tie organismu pabarotu. Klasika ir banānu un zemeņu smūtijs, bet arī to vari padarīt vēl vērtīgāku, pievienojot tam gurķi un granātābola gardās sēkliņas. Tāpat, no rītiem noteikti izvēlies smūtijus no melonēm, plūmēm – tās būs dabīgs saldinātājs, kā arī piešķirs kokteilim biezāku tekstūru. Saldajiem ogu un augļu smūtijiem šķidrākai konsistencei pievieno mandeļu, kokosriekstu, rīsu vai kādu citu pienu, kā arī bezpiedevu jogurtus, piemēram, grieķu jogurtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!