ogu sulas, sīrupa pudeles, vasaras dzērieni
Foto: Shutterstock
Sīrupi konservēšanas sezonā ir viena no tām lietām, kas noteikti jāpagatavo. Bez klasiskajiem ogu sīrupiem, kurus aukstākajos mēnešos sajaukt ar ūdeni vai toniku, tādējādi pagatavojot īpašu limonādi, ir vērts pamēģināt arī dažus citus – neparastākus. Tāpēc, ir vērts pagatavot arī divus klasisko desertu garšu un aromātu sīrupus – vaniļas un kokosriekstu. Varbūt no tiem gluži nepagatavosi cidoniju sīrupa sulu, kā to dara vecmāmiņa, taču savu pielietojumu atradīsi, gatavojot, piemēram, beļģu vafeles, kapučīno vai latte ciemiņiem, vai kādu īpašāku desertu.

Bez pieminētajiem sīrupiem vēl ir vērts apskatīt un pagatavot cidoniju sīrupu, aroniju sīrupu, melnā plūškoka sīrupu, zemeņu sīrupu un jāņoga sīrupa recepti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!