apaļais kēkss
Foto: Shutterstock
Kēksa pagatavošana, protams, nav nekas ārkārtīgi sarežģīts, taču ir lietas, kas arī šajā procesā var nesanāk. Piemēram, tā ir mazajiem un lielajiem apaļajiem kēksiem, kuru gatavošanas noslēpums slēpjas ne vien pareizajās sastāvdaļu kombinācijās, bet arī formā. Perfekti izcepti un prasmīgi izņemti no formas, tie ir ļoti skaisti – apgāztā kēksa virspuse veido skaistu reljefu. Ko darīt, lai gatavais kēkss iznāktu no formas bez starpgadījumiem?

Viss āķis slēpjas pareizā kēksa formas ietaukošanā. Tā kā formas dibens un sāni ir rievoti, rūpīgi jānosedz visas tā maliņas, it īpaši uz asajiem izliekumiem, lai gatavais kēkss, kad to ņem laukā no formas, neaizķertos. Tāpēc, pannas ietaukošanai ņem talkā silikona vai parasto otu, un ietauko to ar sviestu vai eļļu. Ja eļļas aerosola iepakojums nav sveša lieta – tas būs vēl piemērotāks.

Kad panna ietaukota ar eļļu vai sviestu, to apbārsta ar miltiem – tā, lai gan pamatne, gan malas būtu nosētas. Gluži, kā ar delmu uzsit pa sietu, kad miltus sijā, to pašu dara ar apaļo kēksa formu, lai milti izklātos vienmērīgi un pieliptu taukvielai. Kad visa forma noklāta, izber liekos miltus ārā. Nu jau droši vari liet formā mīklu un cept iekāroto apaļo kēksu. Pačukstēsim - vasarā tas izcili labi garšos, ja mīklā sabērsi svaigas ogas - avenes, ķiršus, mellenes un citas. Tāpat, gatavo kēksu papildini ar kādu gardu glazūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!