1. Tā vietā, lai sangrijā izmantotu sarkanvīnu, pamēģini ko vasarīgāku un maigāku, piemēram, baltvīnu vai rosé vīnu. Tie ir viegli, gaiši, un būs lielisks papildinājums vasaras augļiem un ogām. Pērkot, izvēlies tādus vīnus, kas nākuši no Spānijas vai Francijas, kur sangrija ir ierasts dzēriens.
2. Nelieto ledu – tā vietā, lai atvēsinātu sangriju, sasaldē ogas vai augļu gabaliņus. Sasaldētas vīnogas, meloņu gabaliņi, zemenes, ķirši, mellenes, apelsīna šķēlītes un citi gardumi pildīs ne vien garšu papildinošu funkciju, bet pie reizes atvēsinās dzērienu. Un pats labākais – sangrija nekļūs ūdeņaina.
3. Pievieno sangrijai stiprāku garšas noti, papildinot vīnu ar kādu grādos bagātīgāku alkoholisko dzērienu. Piemēram, citronu liķieri vai kādu brendiju. Grādos stiprākos dzērienus gan nepievieno daudz, lai nezustu vīna garša.
4. Piešķir papildus aromātu ar garšaugiem – ber lielajā sangrijas krūzē piparmētru vai bazilika lapiņas. Ja nebaidies eksperimentēt, fantastiski izskatīsies, un smaržu piešķirs lavanda. Ja vizuālais kokteiļa aspekts ir no svara, ik pa laikam izzvejo no krūzes nostāvējušās garšaugu lapiņas, un ieliec to vietā svaigas.
5. Papildus burbulīšiem un dzirkstošumam, pievieno sangrijai limonādi bez garšas, piemēram, toniku. To pielej tieši pirms pasniegšanas, lai limonāde neizgarotu tik ātri.
Izbaudi piektdienu un nosvini nedēļas nogali ne tikai ar sangriju, bet arī citiem kokteiļiem no Tasty.lv recepšu kolekcijas!
Persiku sangrija
Vasarīgs, aromātisks dzēriens, kas veldzēs karstā vasaras pēcpusdienā un darīs to tīksmīgāku.
Spirdzinošā zemeņu, arbūza un citrusu sangrija
Darbadienas noslēgumam vai laiskām brīvdienām tieši laikā! Šis dzēriens gan domāts tieši pieaugušajiem, jo kokteiļa glāzē arbūzs draudzēsies ne vien ar rozā vīnu, bet arī nedaudz citronu liķiera.
Zemeņu un rabarberu sangrija
Zemeņu laikā sangrija jājauc ar zemenēm, klāt liekot arī rabarberu. Zemenes saderēsies ar rozā vai balto vīnu. Sangriju pēc sajaukšanas būtu jānoliek ledusskapī vismaz uz stundu, lai garšas sadraudzējas. Toties, lai sangrija priecīgi sprēgātu pa mēli, pirms pasniegšanas pievieno atdzesētu gāzēto ūdeni, kuru var aizstāt arī ar aukstu šampanieti.
Mohito
Mohito - svaigs un atspirdzinošs kokteilis karstajām vasaras dienām. Dotās sastāvdaļas paredzētas vienam dzērienam.
Meksikāņu alus kokteilis 'Mičelada'
Karstasinīgs, ar pikantu "spērienu", tāds ir meksikāņu vasaras alus dzēriens "Mičelada".
Atsvaidzinošs augļu punšs
Karstākā dienā var atsvaidzināties ar augļu punšu, kas sajaukts angļu stilā, izmantojot vieglo alkoholisko dzērienu Pimm's, džinu un ingveralu. Latvijā dzēriens Pimm's ir samērā grūti nopērkams, bet to var aizvietot ar vieglu sarkanvīnu. Bet tiem, kam negaršo ingveralus, var izmantot kādu citu gāzētu dzērienu.
Atsvaidzinošais arbūzu sulas un vīna kokteilis piektdienas vakaram
Nupat ir īstais arbūzu un meloņu laiks! Recepte atsvaidzinošam vasaras dzērienam piektdienas vakarā - iedvesmojāmies spāņu tapu bāra Madride Facebook profilā!
Zemeņu krušons
Garda zemeņu sezonas recepte no Dansukker Zemeņu ēdienu meistarklases kopā ar Lauri Aleksejevu (restorāns "36.līnija").
Stiprā augļu bole
Stiprā augļu bole - sildoša un ņipra.
Citronu bole ar rozmarīnu
Apreibinoša un burbuļojoša bole no citroniem, ko pasniedz ar rozmarīna zariņu .