sangrija, kokteilis, dzēriens, vīns
Foto: Shutterstock
Sangrija ir viens no vasarīgākajiem dzērieniem. Kā to padarīt vēl piemērotāku skaistajai un saulainajai nedēļas nogalei? Pavisam vienkārši – eksperimentējot ar sastāvdaļām un galveno dzēriena komponentu – vīnu. Rezultātā, katru reizi, kad gatavo atspirdzinošo dzērienu, baudīsi ko pavisam citādāku, kā iepriekšējā reizē. Ir pieci vienkārši principi, pēc kuriem vadīties, "būvējot" sangriju.

1. Tā vietā, lai sangrijā izmantotu sarkanvīnu, pamēģini ko vasarīgāku un maigāku, piemēram, baltvīnu vai rosé vīnu. Tie ir viegli, gaiši, un būs lielisks papildinājums vasaras augļiem un ogām. Pērkot, izvēlies tādus vīnus, kas nākuši no Spānijas vai Francijas, kur sangrija ir ierasts dzēriens.

2. Nelieto ledu – tā vietā, lai atvēsinātu sangriju, sasaldē ogas vai augļu gabaliņus. Sasaldētas vīnogas, meloņu gabaliņi, zemenes, ķirši, mellenes, apelsīna šķēlītes un citi gardumi pildīs ne vien garšu papildinošu funkciju, bet pie reizes atvēsinās dzērienu. Un pats labākais – sangrija nekļūs ūdeņaina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!