avokado salāti uzkodas svētku galds
Foto: Shutterstock
Mūsu pašu platuma grādos augošie augļi, protams, ir pasakaini. Bet jaunu garšu atklāšanas labad, ik pa laikam ir vērts iekļaut ēdienkartē arī ko tādu, kas pie mums atceļojis no siltākām vietām. Ananasu mēs pazīstam itin labi – augļu salāti ar konservētu gardumu ir teju vai klasika. Līdzīgi ir ar granātāboliem, kuri ir īpaši gardi, ja to sēkliņas pievieno ne tikai kūku garnējumā, bet arī salātos. Bet mango, papaija un marakuja ir īsts atklājums – saldie un mīkstie augļi ir ne tikai lieliska smūtiju sastāvdaļa, bet arī fantastiska desertu un gaļas ēdienu piedeva.

Protams, eksotiskie augļi vairāk piestāv ziemai, jo tad nav dabūjami tādi gardumi, kā zemenes, mellenes, āboli un bumbieri. Taču tos veiksmīgi var sapārot ar vietējo dārzu labumiem, radot tādus kulinārijas šedevrus, kā biezpiena tortes, mājās gatavotus saldējumus, augļu salātus, sorbetus, un citus desertus. Vasaras sezonā, kad tirgi un veikali zeļ arī ar ievesto produktu klāstu, meklē mīkstākos un smaržīgākos tropu augļus. Atrast var!

Mango

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!