biskvīta torte avenes
Foto: Shutterstock
Olu biskvīta mīkla ir viena no populārākajām mīklām, cepot vasarīgas kūkas un ruletes. Tā ir ļoti vienkārša un sastāv tikai no trīs sastāvdaļām: olām, cukura un miltiem. Ideāls biskvīts ir maigs, uzpūties un netverami mīksts, ar plānu, gludu garoziņu, vienlaicīgi saturīgs un veido perfektu saderību ar dažādiem krēmiem, ogām un augļiem.

Lai arī biskvīta mīkla ir vienkārša un ātri pagatavojama, tomēr tās sajaukšanā ir savi noslēpumi. Neizdevies biskvīts saplok, veidojas ļoti plāns vai pārcepts biskvīts kļūst sauss. Kādi tad ir biskvīta mīklas jaukšanas noslēpumi?

Pirmkārt, biskvīta kvalitāte ir atbilstoša olu svaigumam un kvalitātei. No lauku sētas olām biskvīts būs daudz garšīgāks nekā no lielfermu vistu olām. Nākamie svarīgie faktori nevainojama biskvīta iegūšanai ir produktu temperatūra, kulšanas ilgums un tā cepšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!