Šādai mazai konservēšanas neveiksmei ir glābiņš. Vispirms jau, protams, ievārījumu vārot, vajadzētu to pagaršot, un uzreiz nebērt klāt visu daudzumu cukura. Taču, ja ir sanācis tā, kā ir, pirms katla ņemšanas nost no plīts, saldumu var nomākt ar nedaudz skābuma pievienošanu. Tāpēc, kamēr katls vēl karsts, ievārījumam pievieno šļuku svaigi spiestu citronu sulu vai augļu etiķi. Tas ne tikai mazinās pārāk saldo garšu, bet padarīs ievārījumu izteiksmīgāku.
Paša gatavots ievārījums būs lielisks veids, kā iekonservēt daļu vasaras ziemai. Tāpēc, ja ogu krūmos palikušas vēl jāņogas, ērkšķogas, upenes vai avenes, nevajag tās atstāt putniem apēšanai, bet nolasīt un pagatavot gardu ievārījumu, želeju vai marmelādi.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit