Vienai pamatīgai porcijai sīpolu nepieciešamas aptuveni divas ēdamkarotes eļļas vai sviesta, trīs sīpoli, šķipsna sāls un panna ar vāku. Receptes mēdz atšķirties - vēl izteiktākai salduma garšai un efektam mēdz pievienot arī cukuru un medu. Pannu pirms sastāvdaļu ievietošanas tajā kārtīgi uzkarsē, tad izkausē sviestu vai uzkarsē eļļu uz vidējas uguns. Sīpolus ber klāt pēc tam, sagrieztus smalkās ripiņās, apkaisa ar sāli, apmaisa un pannai virsū liek vāku. Svarīgi ir sīpolus no sākuma cept šādi, jo vāks, noslēdzot pannu, palīdz sīpoliem karstumā palikt mīkstākiem un iztvaikot. Vāku patur virsū sīpoliem aptuveni desmit minūtes.
Pēc tam pannas vāku ceļ nost un cep sīpolus, regulāri apmaisot, aptuveni pusstundu uz lēnas uguns. Svarīgākais šajā laikā ir ar lāpstiņu regulāri sīpolus apmaisīt, lai tie nepiedegtu, kā arī vērot, lai plīts liesma nebūtu liela. Asais dārzenis mainīs krāsu pirmajās desmit minūtēs pēc pannas vāka noņemšanas. Pēc tam sīpoli iegūs skaistu karameles krāsas izskatu. Gatavos sīpolus pēc pagatavošanas atstāj atpūsties uz dažām minūtēm, lai pēcāk varētu pievienot maltītei.