12 idejas, kā saglabāt sēnes ziemai
Foto: Shutterstock
Labā sēņu gadā sēnes ir vairāk, nekā iespējams uzreiz apēst. Tās var sālīt, marinēt, kaltēt un glabāt ceptas saldētavā. Visvieglāk mūsu organismam sagremot ir kaltētās sēnes, no kurām var pagatavot sēņu pulveri, ko ir ļoti ērti pievienot zupām un mērcēm. Pirms kaltēšanas sēnes ir jāsagriež samērā smalki, lai pēc tam var samalt kafijas dzirnaviņās.

Sēņu tīrīšana


Sēnes pēc salasīšanas ilgāk par 3 stundām glabāt nav vēlams. Ja sēnes lasītas lietainā laikā, tās sāk bojāties īpaši ātri, tādēļ pēc salasīšanas uzreiz ir jānotīra un termiski jāapstrādā.
Ja pēc atgriešanās no meža, aizņemtības dēļ sēnes nevar uzreiz apstrādāt, tās aplej ar aukstu, viegli sālītu ūdeni. Ja sēnes paredzēts vārīt, tad, lai garajā tīrīšanas procesā notīrītās sēnes nemelnētu, tās aplej ar viegli sālītu un vienlaicīgi viegli skābinātu ūdeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!