Gardā un daudzveidīgā lazanja, kuru var izcept gan ne visai glītu, bet tomēr garšīgu, gan glītu un joprojām garšīgu, gan protams, izcilu. Tikai jāzina daži noslēpumi. Ar tiem dalās portāls Epicurius.
Izmanto nevārītas lazanjas plāksnes
Portāla autori veica īpašu eksperimentu, lai salīdzinātu svaigās un mīkstās lazanjas plāksnes, apvārītas sausās plāksnes un nevārītas sausās plāksnes. Vislabākais rezultāts tika iegūts ar nevārītajām plāksnēm. Tās lazanjā ir vissaturīgākās, pārējās kļūst pārāk mitras un jūk laukā. Izņēmums būtu augšējā plāksne, ja tā netiek bagātīgi aplieta ar mērci. Tad tā noteikti pirms tam viegli jāapvāra, citādi krāsnī izkaltīs un būs cieta.
Maltās gaļas mērcei izmanto jēlo desiņu masu
Šāda gaļa ir ļoti gudra izvēle un neticami veiksmīga alternatīva, ja nevēlies pirms tam veltīt pusi dienas klasiskās Boloņas mērces gatavošanai. Desiņu gaļai ir sabalansēta garša, un no tās var ātri pagatavot maltās gaļas mērci.
Lazanja iegūs, ja izmantosi svaigu mocarellas sieru
Daudzās lazanju receptēs noslēdzošā kārtā ir rīvētas mocarellas siera skaidiņas. Veikalos ir nopērkams sausais mocarellas siers un klasiskais mocarellas siers sūkalās. Veicot eksperimentu lazanju salīdzināšanai, pārliecinoši vinnēja lazanja ar svaigās mocarellas skaidiņām.
Lazanjās ar rikotu izmanto Parmezāna siera piedevu
Ja cep lazanju ar rikotu, noteikti pievieno Parmezāna siera skaidiņas un baziliku. Kopā ar rikotu visu sablendē, lai veidojas vienmērīgi sajaukusies masa un fantastiskā garšas saderība būtu jūtama katrā kumosā.
Pārdomāti izvēlies dārzeņus
Daudzās receptēs lazanjas kārtojumā tiek izmantoti arī dārzeņi. Nebūtu ieteicams izmantot pārāk ūdeņainus dārzeņus, piemēram, kabačus. Kad lazanja būs gatava, tie būs pārvērtušies par švammei līdzīgu masu. Izmanto dārzeņus, kas nedod papildu šķidrumu lazanjas kopējā mērcē, "neappludini" lazanju. Ja izmanto dārzeņus, kurus pirms pievienošanas plaucē, piemēram, spinātus, tad tiem rūpīgi nospied ūdeni un tikai tad pievieno lazanjas pildījumam.
Piedāvājam desmit lazanjas receptes, izvēlies sev vispiemērotāko un pagatavo bagātīgas vakariņas!
Lazanja ar rikotu un tomātiem
Lazanja ar rikotu un tomātiem garšo labi arī nākošajā dienā. Ja paliek pāri mērce, tad ir garšīgi arī ar spageti.
Bagātīgā lazanja nesteidzīgam vakaram
Kas var būt labāks par sātīgu lazanju pēc garas darba dienas? Šī būs īstā recepte nesteidzīgam piektdienas vakaram. Vai jebkuram citam vakaram, kad ir vēlme tā kārtīgi paēst!
Slinkā lazanja ar krabju gaļu
Patiesībā šī nemaz nav lazanja, šis nosaukums izvēlēts, pateicoties lazanjas makaronu plāksnēm. Ātra un vienkārša ideja vakariņām vai pusdienām - sātīga pasta, maiga krabju gaļa, asumiņš no čili un ķiplociņa!
Ravioli lazanja
Man ļoti garšo lazanja, tomēr, runāsim atklāti, tās pagatavošana prasa ļoti daudz enerģijas. Pasta, mērce, pareizā rikotas un mocarellas proporcija - lai rezultāts nebūtu pārāk sauss vai, gluži pretēji, pārāk sulīgs... Teikšu, kā ir. Tas ir nogurdinoši. Lai arī debešķīgi gardi. Un tad, kādu vakaru, kad vakariņās baudījām brīnišķīgus ravioli, man pēkšņi atausa gaisma. Pasta. Rikota. Mērce. Atliek vien mocarella un stūrains cepamtrauks, lai neticami vienkārši pagatavotu nedaudz citādu lazanju.
Lazanja ar ananasiem un spinātiem
Viesību galdam vai sātīgām vakariņām - branga lazanja ar ananasiem un spinātiem.
Lazanjas zupa
Man ļoti garšo lazanja, taču to ir grūti pagatavot, ja mājās ir tikai divi ēdāji. Es neprotu izcept mazu lazanju, tādēļ nolēmu būt oriģināla un pagatavot citādāku lazanjas versiju. Šoreiz - zupā!
Klasiskā lazanja
Klasiskā lazanja - kārtīgām pusdienām vai vakariņām.
Lazanja ar cieto sieru
Sātīgai maltītei - lazanja ar boloņas mērci un Parmezāna sieru.
'Knorr' receptes: Lazanja ar Boloņas mērci
Klasiskās itāliešu receptes salīdzinoši ātrais variants.
Knorr Fix receptes: Siera lazanja ar baklažāniem
Vienkārša ideja ātrām ģimenes vakariņām.