Ir pierasts, ka biskvīta mīklai olu dzeltenumus kuļ atsevišķi no baltumiem, toties, jaucot mīklu ar karsēšanas paņēmienu, olas nedalītas sakuļ ar cukuru. Vienkārši! Bet visu pēc kārtas.
Būs nepieciešami divi trauki un termometrs. Viens, kurā sildīt ūdeni, un otrs, kurā virs karstā ūdens kult olas. Katlā karsē ūdeni. Bļodā, kuru var uzlikt virs katla, liek olas, (dzeltenumi neatdalīti no baltumiem), pievieno cukuru un viegli izmaisa. Liek bļodu virs karstā ūdens un kuļ olas, līdz masai ir apmēram 40-50°C. Noņem bļodu no katla un turpina kult, līdz olas atdziest līdz istabas temperatūrai. Šajā brīdī olām vajadzētu sasniegt biezu un gaišu putu konsistenci.
Sakultajās olās iecilā sijātus miltus un uzmanīgi izmaisa, līdz veidojas viendabīga mīkla. Biskvīta cepšana neatšķiras no ierastā olu biskvīta cepšanas. Padomus šim solim vari izlasīt rakstā par klasisko olu biskvītu.
Gaisīgā biskvīta plātsmaize ar aprikozēm
Recepte, kas noteikti jāizmēģina un jānobauda - gaisīgais un maigais biskvīts ar aprikozēm, kas burtiski kūst mutē.
Brūnā biskvīta kūka ar baltās šokolādes un kokosa krēmu
Kūkas recepte, kurā izmantots brūnais biskvīts, melnā šokolāde, baltā šokolāde un kokosriekstu piens. Ja pirmajā brīdī rodas aizdomas, kā tas viss garšos kopā, varu pateikt, ka debešķīgi!
Klasiskā biskvīta mīkla
Klasiskais biskvīts - ideju sākums. Papildini ar jogurta krēmu un pagatavo saldu ruleti.
Biskvīts ar āboliem
Biskvīts ar āboliem - un rinda pēc nākamā gabaliņa.
Biskvīts tortei
Biskvīts priekš lielās viesību tortes.
Biskvīta biezpienkūka
Svētku galda kulminācijai biskvīta biezpienkūka.
Īsta mājas torte ar vārīto krēmu
Īsta mājas torte ar vārīto krēmu lielākām viesībām vai ballītei.