sagriezti dārzeņi, burkāni, sīpoli
Foto: Shutterstock
Ik dienas gatavojot, katra izmantotā burkāna, gurķa, redīsa galiņus mēs nogriežam un izmetam vai nu atkritumu spainī, vai aiznesam uz komposta kaudzi. To pašu darām arī ar garšaugiem – maltītēs izmantojam vien to lapiņas, bet kātiņus izmetam. Bet arī šiem atgriezumiem var atrast pielietojumu, un tie nebūt nav jāizmet mēslainē.

Garšaugu kātiņus nevajag mest laukā – arī tos var sakapāt līdz ar koriandra, pētersīļa un citu garšaugu lapiņām un pievienot iecerētajiem salātiem, mērcei vai kādam citam ēdienam. Garšaugu kātiņus tikpat labi var piebērt arī zupai.

Ārā mest nevajag arī sakneņu lapas – biešu, redīsu, pastinaku vai burkānu. Nogrieztās biešu lapas, piemēram, uz pannas viegli noblanšē sviestā, un pēc tam var pievienot kartupeļu biezenim, siltajiem salātiem vai gaļas ēdieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!