tomātu sviests
Foto: Shutterstock
Gandrīz ar jebkuru dārzeni var aromātizēt sviestu. To, līdzīgi kā zaļumu sviestu, izmanto sviestmaizēm, karstiem grauzdiņiem, steikiem, cepešiem, to var pievienot dažādām mērcēm un zupām. Šādi sagatavots dārzeņu sviests ir lielisks veids, kā saglabāt vasaras veltes ziemai.

Dārzeņu sviesta variācijas ir bezgalīgas, bet vispirms sāc ar vienu vai diviem dārzeņiem. Pamazām vari pievienot arvien vairāk dārzeņu, atrodot savas mīļākās garšas kombinācijas.

Par dārzeņu sviesta pamatrecepti varētu uzskatīt tomātu un sīpolu sviestu. Būs nepieciešams sviests istabas temperatūrā, sīpols un vairāki tomāti. Papildus pievieno sāli un kādus smalki sagrieztus zaļumus (baziliku, dilles, pētersīļus vai citus).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!