Dārzeņu sviesta variācijas ir bezgalīgas, bet vispirms sāc ar vienu vai diviem dārzeņiem. Pamazām vari pievienot arvien vairāk dārzeņu, atrodot savas mīļākās garšas kombinācijas.
Par dārzeņu sviesta pamatrecepti varētu uzskatīt tomātu un sīpolu sviestu. Būs nepieciešams sviests istabas temperatūrā, sīpols un vairāki tomāti. Papildus pievieno sāli un kādus smalki sagrieztus zaļumus (baziliku, dilles, pētersīļus vai citus).
Tomātiem noplaucē mizu, tos noloba un sagriež gabaliņos. Sīpolus smalki sakapā. Pannā karsē olīveļļu, pievieno sīpolus un sutina, līdz tie caurspīdīgi. Pēc tam pievieno tomātus un turpina sutināt apmēram 10 minūtes, līdz dārzeņi mīksti. Tos sablendē blenderī, atdzesē, samaisa ar smalki sagrieztiem zaļumiem un sakuļ ar sviestu. Pēc garšas pievieno sāli.
Glabā ledusskapī un izmanto pēc vajadzības. Ilgākai glabāšanai dārzeņu sviestu sasaldē. Piedāvājam vairākas maltīšu receptes, kurās noderēs gardā sviesta "cepurīte". Pagatavo dārzeņu sviestu un izmanto parastā sviesta vietā. Lai garšo!
Cepta dorada ar dārzeņiem vermuta mērcē
Viegls vakariņu ēdiens - cepta dorada ar vermutā sautētiem puraviem un fenheli. Ēdienu pasniedz ar sausu baltvīnu. Starp citu, vai zināji? Jo fenhelis apaļāks, jo tas ir kvalitatīvāks.
Pannā sutināta vista ar vīnogām
Lieliska pusdienu vai vakariņu maltīte – baltvīnā sutināta vista ar vīnogām. Pēc tam no sakarsētā dievu dzēriena pagatavota garda mērce, kurai pievienots saldais krējums.
Vistas cepetis ar citroniem, ķiplokiem un timiānu
Gards veselas vistas cepetis, kas nav jāmarinē. Garšai pievienoti veseli ķiploki, sulīgas citrona šķēlītes un timiāns svaigumam. Vistu pirms gatavošanas papildina ar garšvielām un krāsnī iekšā.
Ābolu un pastinaku biezenis ar krāsnī ceptām desiņām
Garda un rudenīga maltīte – no āboliem, kartupeļiem un pastinakiem pagatavots biezenis, kas pasniegts kopā ar piparotām cūkgaļas desiņām, kas ceptas cepeškrāsnī, un apceptām ābolu ripiņām. Biezenim un desiņām odziņu piešķirs dzērveņu ievārījums, kas maltītei pievienots klasiskās tomātu mērces vietā.
Krāsnī pagatavota sama fileja ar ķirbju biezeni
Restorāna "Benjamiņš" šefpavāre Valda Medne piedāvā īpašu pavārmākslas šedevru, kuru pagatavojot jūs patīkami pārsteigsiet savus viesus. Rezultāts ir tā vērts, lai nedaudz pacenstos!
Krāsnī cepti puķkāposti ar sieru
Gards veids, kā sagatavot puķkāpostu. Šo ēdienu gandrīz varētu saukt par puķkāposta čipsiem ar sieru.
Kāpostu un kartupeļu biezenis ar plaucētu olu
Vienkārša vasarīgu pusdienu maltīte. Kāpostu un kartupeļu biezeni var pasniegt ne tikai ar plaucētu olu. Tās vietā var būt arī cepta gaļa vai zivis.
Jēra steiks ar svaigu pesto, seleriju biezeni un ceptiem dārzeņiem
Sulīgs jēra steiks ar svaiga bazilika un piparmētru pesto, kuram pievienots izteiksmīgs seleriju biezenis un cepti dārzeņi. Garda un restorāna cienīga maltīte, kuru pagatavot pašam mājās un baudīt kopā ar kādu glāzi sarkanvīna.
Kartupeļu biezeņa, bekona, puravu un siera pīrāgs
Sātīgs un gards sacepums no maiga kartupeļu biezeņa, puraviem, nedaudz apcepta šķiņķa un garda siera. Pīrāgu pasniedz tāpat vai kā piedevu kopā ar kādu gaļas ēdienu vai plaucētām olām.
Steiks ar zaļumu sviestu parīziešu gaumē
Šīs ir populāras parīziešu pusdienas. Steiks tiek pasniegts ar zaļajiem salātiem un frī kartupeļiem.