Ar sīpoliem, gluži kā ar vairumu produktu, ir "mīl vai nemīl" attiecības – tos var ēst, tie patiešām kādam nepatīk vai arī tos ļoti dievina. Jau iepriekš Tasty.lv esam rakstījuši par dažādajiem sīpolu veidiem un to, ka izcilus, karamelizētus sīpolus neiegūt 10 minūtēs, to pagatavošana prasa krietni ilgāku laiku un pacietību. Taču kā nomākt sīpolu izteikto sīvumu, lai tos iemīlētu pat viskvēlākais sīpolu ienaidnieks?
Viens no paņēmieniem siltajos pamatēdienos, protams, ir sīpolu pamatīga karamelizēšana, kad tie no sīviem un kraukšķīgiem kļūst saldi, mīksti un caurspīdīgi. Tādi sīpoli piestāvēs kotletēm, pannā apceptiem dārzeņiem un gaļai, sacepumiem un karstajiem salātiem vai noderēs garnēšanā.
Bet, ja sīpolus gribas pievienot svaigajiem lapu salātiem, kuros ir arī tomāti, gurķi un citi gardie dārzeņi (piemēram, grieķu salātos), ir viens triks, kā spēcīgā sīpolu garša un smarža nenomāks visu citu. Viss, kas jādara – sīpola šķēlītes pirms pievienošanas maltītei kārtīgi jāizmērcē vēsā vai pat ledainā ūdenī. To dara vismaz desmit minūtes. Bet, lai piešķirtu sīpoliem pavisam svaigu, īpašu un pat nedaudz pikantu garšu, sīpolus var izmērcēt arī svaigi spiestā citronu vai laimu sulā.