biskvīts kūka
Foto: Shutterstock
Atšķirībā no olu biskvīta, sviesta biskvīts ir stingrāks, noturīgāks, piemērots lielām un smagām tortēm, bet, protams, tas ir gards arī ļoti vienkāršās kūkās.

Klasiskai sviesta biskvīta mīklai izmanto mazāku olu skaitu, tiek pievienots sviests un pavisam nedaudz piena. Tomēr mīklas variācijas var būt dažādas un sastāvdaļas un to proporcijas nedaudz atšķirties. Vēlies ideālo sviesta biskvītu? Seko padomiem, ko sniedz portāla Cookpad autore, un tavs biskvīts vienmēr būs nevainojams. Gribu pievērst uzmanību, ka autore Kajuko biskvīta mīklas jaukšanai piedāvā savu japāņu suflē mīklas jaukšanas pieredzi, kas nedaudz atšķiras no mums ierastās metodes.

Lai biskvīts izcepoties būtu gaisīgs un mīksts, gaiss mīklā jāiekuļ, pirms tai pievieno miltus. Pēc miltu pievienošanas jācenšas neizjaukt gaisīgumu un nenoplicināt sakulto mīklu. Turklāt milti mīklā ir jāiesijā, nevis jāieber. Milti ir uzmanīgi, tomēr salīdzinoši ātri jāiecilā. Līdzko milti ir sajaukušies ar mīklu, pārtrauc maisīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!