Melnie pipari pavisam noteikti ir viena no zināmākajām un plašāk izmantotajām garšvielām. Uzreiz aiz sāls un cukura. Taču cik daudz mēs patiesībā zinām par mazajiem, melnajiem piparu graudiņiem? "Piparu akadēmijas" ietvaros nelielā lekcijā, kuru vadīja uzņēmuma "Santa Maria" HoReCa pārdošanas vadītāja Baltijā un piparu vēstniece Pireta Ahuna (Piret Ahun), atvēra acis un lika uzzināt daudz ko jaunu par nelielo, taču vēsturiski ļoti nozīmīgo garšvielu, bez kuras neiztikt nevienā virtuvē.
Uzzināto tālāk nododam Tasty.lv lasītājiem, lai ikviens no mums kļūtu zinošāks par to, no kurienes pipari līdz mums nonāk, kā tie aug un kā tiek iegūta to savdabīgā, tikai pipariem raksturīgā krāsa, smarža un garša. Šādas zināšanas noderēs ne tikai katram fūdijam, bet arī mājsaimniecei, kura uz garšvielu plauktiņu varbūt paraudzīsies citām acīm.
Kā paskaidroja "Santa Maria" pārstāve Sanda Stalbova, par fūdijiem jeb f.o.o.d.i.e. uzņēmums sauc cilvēkus, kuriem patīk ēdieni un dzērieni dziļākajā to būtībā, kuri interesējas par garšu salikumiem , produktiem un pilnībā dzīvo, lai izzinātu ēdienus. Pievēršamies pipariem!