Kraukšķīgās mīklas noslēpums slēpjas tās sastāvdaļās – mīklas vieglumu panāk ar gāzētu minerālūdeni un alu. Mīklas pagatavošanai var izmantot abus dzērienus vai tikai vienu. Izmantojot, piemēram, tikai alu, mīkla būs nedaudz mazāk gaisīga, taču ar izteiktu alus garšu. Bet, pievienojot gāzēto ūdeni, tiks panākts pavisam gaisīgs efekts.
Mīklas pagatavošanai vajadzīgi 100 līdz 200 grami miltu (daudzums atkarīgs no tā, cik daudz zivs filejas gabaliņus paredzēts gatavot), un aptuveni 150–350 mililitri alus (gaišais vai tumšais) un minerālūdens (kopā). Mīklu pagatavo pavisam vienkārši – bļodā ber miltus, pievieno tiem garšvielas pēc garšas, piemēram, sāli, piparus, kurkumu, un pēc tam visu pārlej ar alu un/vai minerālūdeni.
Pēc tam mīklā apviļā zivs filejas gabaliņus. Vislabākās būs tā saucamās baltās zivis – mencas, asari, zandarti, ķīši, pikšas, pangasijas, heks vai veikalos saldētā veidā pieejamā pollaka fileja. Mīklā apviļātos zivs gabaliņus vāra karstā eļļā, piemēram, saulespuķu eļļā vai kādā citā neitrālas garšas augu eļļā. Gatavos zivs pasniedz ar ceptiem kartupelīšiem, uzkodu mērci, rīsiem, salātiem un visu citu, ko sirds kāro.
Gardiem piedzīvojumiem pagatavo kādu no Tasty.lv receptēm jau šodien!
Tako ar zivi meksikāņu gaumē
Ātrā uzkoda dienvidamerikāņu gaumē – mīklā panēta zivs trauslā tako laiviņā. Īpašu garšu maltītei piešķirs alus mīkla, kurā zivs panēta, kā arī krējuma mērce. Baudi kopā ar limonādi vai meksikāņu alu.
Zivju plācenīši no kartupeļiem un sardīnēm, pasniegti ar zirņu biezeni
Pavisam interesanta un viegli pagatavojama recepte – gardi zivs un kartupeļu plācenīši no sardīnēm, kurus pasniedz kopā ar zaļo zirnīšu biezeni. Vasaras sezonā noteikti izmanto svaigos zaļos zirnīšus, kā arī plācenīšus liec burgera maizītēs, kad dodies piknikā.
Krāsnī ceptas butes ar dzērveņu čatniju
Vienkārša cepta bute ir visgaršīgākā, to praktiski nav iespējams sabojāt (ja vienīgi pārcepot)!
Grūbu salāti ar kūpinātu makreli, āboliem un zaļumiem
Klasiskas un pārbaudītas sastāvdaļas, kas savstarpēji veido neparastu un garšīgu maltīti – vārītas grūbas ar brokoļiem, makreles gabaliņiem, āboliem un zaļumiem. Recepti Tasty.lv lasītājiem laipni piedāvā poļu kulināre un grāmatas "Par āboliem" ("On Apples") autore Elīza Moravska.
Zivs filejas vrapi ar zaļumiem un marinētiem gurķīšiem
Reizēm tā vien kārojas ko vienkāršu, rokās paņemamu un gardu. Baltās zivs filejas "burgeri", kas ietīti tortiljā, būs interesants risinājums vienkāršai maltītei, kuru ēst tāpat, turot rokās.
Kraukšķīgā skumbrija ar fenheļa salātiem
Kas var būt labāks par zivi ar kraukšķīgām maizes drupačiņām un draudzīgo vidusjūrnieku – fenheli! Atsvaidzinoši pavasarīga maltīte, kuru paspilgtinās citrona sula, kas pievienota gardajiem salātiem.
Ūdenskrešu un foreles salāti ar krējuma-tomātu mērci
Gardi salāti, kas tā vien izdveš pavasarīgumu, un ir piemēroti baudīšanai vasaras gaidās. Iekļaujot foreli vai citas zivis savā ēdienkartē vismaz reizi nedēļā, parūpēsies, lai pastāvīgi tiktu uzņemta 'Omega 3', kas stiprina sirdsdarbību.