Kraukšķīgās mīklas noslēpums slēpjas tās sastāvdaļās – mīklas vieglumu panāk ar gāzētu minerālūdeni un alu. Mīklas pagatavošanai var izmantot abus dzērienus vai tikai vienu. Izmantojot, piemēram, tikai alu, mīkla būs nedaudz mazāk gaisīga, taču ar izteiktu alus garšu. Bet, pievienojot gāzēto ūdeni, tiks panākts pavisam gaisīgs efekts.
Mīklas pagatavošanai vajadzīgi 100 līdz 200 grami miltu (daudzums atkarīgs no tā, cik daudz zivs filejas gabaliņus paredzēts gatavot), un aptuveni 150–350 mililitri alus (gaišais vai tumšais) un minerālūdens (kopā). Mīklu pagatavo pavisam vienkārši – bļodā ber miltus, pievieno tiem garšvielas pēc garšas, piemēram, sāli, piparus, kurkumu, un pēc tam visu pārlej ar alu un/vai minerālūdeni.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit