Ar salātu mērcēm viss ir tīri vienkārši – tās var vai nu gatavas nopirkt veikalā, vai eksperimentēt ar dažādu garšu eļļām, garšvielām un etiķiem, un pagatavot pats. Tā kā zaļo salātu ēšana jau sen vairs nav tikai pavasara un vasaras sezonas priekšrocība, un tos baudīt varam visu cauru gadu, tad arī mērces ir aizvien aktuālas. Kādas ir, un vai vispār ir, pareizās kombinācijas, attiecības un knifi to gatavošanā?
Pirmais, ko pateiks ikviens kulinārs, ēdienu bloga autors un recepšu grāmatas sastādītājs – sajaucot sastāvdaļas vienmēr vajag sekot līdzi norādēm, kas balts uz melna iespiestas grāmatā. Taču galvenokārt jāņem vērā tas, ka, ja mājās būs pamata sastāvdaļas – olīveļļa, citrons vai vīna etiķis, sāls, pipari – tad mērci pagatavot var jebkurā laikā, pievienojot sastāvdaļas, vadoties pēc tā, cik asu, sāļu vai skābu mērci gribas.