citronu krēms, kēksiņi, citroni, saldumi
Foto: Shutterstock
Gluži kā modes pasaulē ir savas tendences, tā arī kulinārijā ir lietas, piedevas un produkti, kas kādā mirklī kļūst aizvien populārāki un iekaro ne vien gatavotāju, bet arī ēdāju sirdis. Pēdējā laikā aizvien biežāk, rokoties pa recepšu krājumu kalniem un meklējot kārdinošākās idejas, nākas sastapt dažādus saldos krēmus jeb "curds".

Saldie smēriņi liekami ne vien glāzītēs, lai pasniegtu tos kopā ar stingru putukrējumu vai svaigā siera krēmu, bet arī smērējami uz kēksiņiem, biskvīta kārtām, plātsmaizēm, kārtainās mīklas bulciņām un pat vienkārši maizītēm. Taču pavisam lieliski, piemēram, citronu krēms garšos likts uz mazām bezē kūkām vai lielas Pavlovas kūkas, kur citrona skābums kontrastēs ar saldo olbaltumu. Bet, pielāgojoties sezonai, saldi skābo, spridzīgo krēmu var pagatavot arī no dzērvenēm vai smiltsērkšķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!