savvaļas rīsi cepti sīpoli
Foto: Shutterstock
Lai arī savvaļas rīsi vārās nedaudz ilgāk kā kultivētie rīsi, tomēr to garša un eksotiskais izskats darīs bagātāku jebkuru rīsu ēdienu. Turklāt savvaļas rīsu uzturvērtība ir galvenais iemesls, kādēļ šos rīsus vajadzētu laiku pa laikam gatavot, jo tiem ir saglabāti vērtīgie graudu apvalki.

Ļoti bieži savvaļas rīsus sajauc kopā ar baltajiem rīsiem, tādējādi rīsu izskatu iegūstot vizuāli pievilcīgāku. Ja savvaļas rīsus paredzēts ēdienā likt vairāk, ieteicams katru rīsu veidu vārīt atsevišķi, jo katram no tiem ir atšķirīgs vārīšanās ilgums.

Pirms savvaļas rīsu vārīšanas tie vairākas reizes ir rūpīgi jānoskalo aukstā ūdenī. Tāpat jāatceras, ka vāroties to tilpums palielināsies pat par trīs līdz četrām reizēm - no 200 ml nevārītu rīsu tiks iegūti 600 - 800 ml vārītu rīsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!