Ļoti bieži savvaļas rīsus sajauc kopā ar baltajiem rīsiem, tādējādi rīsu izskatu iegūstot vizuāli pievilcīgāku. Ja savvaļas rīsus paredzēts ēdienā likt vairāk, ieteicams katru rīsu veidu vārīt atsevišķi, jo katram no tiem ir atšķirīgs vārīšanās ilgums.
Pirms savvaļas rīsu vārīšanas tie vairākas reizes ir rūpīgi jānoskalo aukstā ūdenī. Tāpat jāatceras, ka vāroties to tilpums palielināsies pat par trīs līdz četrām reizēm - no 200 ml nevārītu rīsu tiks iegūti 600 - 800 ml vārītu rīsu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit