cepti dārzeņi, panna, tomāti, Briseles kāposti, kartupeļi, cukīni, rudens
Foto: Shutterstock

Izcili pagatavoti, mīksti un garšas ziņā izteikti dārzeņi ir lieliska piedeva apceptai gaļai, rīsiem un kartupeļiem. Taču arī sautējot, vārot, cepot vai kā citādi apstrādājot burkānus, brokoļus, kabačus, ziedkāpostus vai jebkuru citu dārzeni, ir lietas, kuras jāņem vērā, lai izvairītos no neveiksmēm un maltīte būtu izcila. Kādas ir visbiežāk pieļautās kļūdas, gatavojot dārzeņus?

Pārcepšana, pārvārīšana un pārsautēšana

Viena no lietām, kas izcilu dārzeņu maltīti padara par ciešamu, ir to pārlieku ilga gatavošana. Piemēram, cepeškrāsnī apceptas bietes, burkāni un brokoļi turpinās "gatavoties", kamēr vēl ir karsti. Kā izvairīties no pārgatavošanas? Dārzeņus vajag ņemt laukā no katliņa vai cepeškrāsns, kamēr to ārpuse vēl ir nedaudz stingra, norāda FineCooking.com. Tas nepadarīs dārzeņus pliekanus, tie būs pietiekami kraukšķīgi no ārpuses, bet mīksti no iekšpuses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!