Ja virtuve nav tā svešākā telpa mājoklī un tajā tiek pavadīts pietiekami ilgs laiks gatavojot dažādas maltītes, tad par tādu lietu, kā trauku, piederumu vai instrumentu neesamību nav jāuztraucas. Taču, ja dzīve piespēlē situāciju, kad nākas, piemēram, pārcelties uz dzīvi jaunā mājoklī, uzsākt patstāvīgākas gaitas un jaunajā virtuvē nav pilnīgi nekā – ko pirkt pirmo? Vai pietiks tikai ar vienu nazi, katliņu un pannu? Pēc padoma vērsāmies pie profesionāļiem no uzņēmuma "Arkolat" un šefpavāra un "Restorānu servisa skolas" vadītāja Māra Astiča.
Pašas svarīgākās nepieciešamās lietas
Katram virtuve asociējas ar kaut ko savu. Kamēr vieni virtuvē dzer tikai kafiju, citi katru dienu gatavo un eksperimentē ar jaunu ēdienu gatavošanu. Taču būtiskākais, ko cilvēki novērtē, ir laiks un praktiskums. "Visi grib ātrāk izbaudīt ēdienu un pagatavošanas procesam veltīt mazākas piepūles, un, protams, mazāk laika veltīt virtuves sakopšanai," stāsta specializētā trauku un virtuves piederumu veikala "Arkolat" vadītājs Dzintars Liepiņš.