Tuvojoties Latvijas dzimšanas dienai, mēs lokām sarkanbaltsarkanās lentītes, apģērbā izmantojam karoga krāsas aksesuārus un apdomājam 18. novembra svētku maltītes ēdienkarti, kas apvienos visus tuviniekus un draugus pie viena galda. Viens no tradicionālajiem svētku ēdieniem ir cepetis, kam ir iespējamas dažādas pagatavošanas tehnikas, bet, lai tas vienmēr izdotos izcili, ir jāievēro vairāki knifi. Tos Tasty.lv lasītājiem atklāj Rimi Gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.
Svarīgākais cepeša pagatavošanā – gaļas izvēle
Cepeti var gatavot no dažādu dzīvnieku un putnu gaļas, vai pat no vairākām kopā, piemēram, meža dzīvnieku gaļas cepetim pievieno cūkgaļas speķi, lai ēdiens izdotos sulīgāks. Vienmēr izvēlies gaļas gabalu ar taukumiņu, vai arī pievieno to atsevišķi, jo īpaši, ja gatavo meža gaļu.