burkānu kūka
Foto: Shutterstock
Pat pieredzes bagātākajiem kūku cepējiem starp neskaitāmām izcilām kūkām gadās pagatavot vienu tādu, kuras biskvīts nekrīt laukā no kūkas formas un beigu beigās sadalās uz pusēm. Tā vietā, lai pārmestu sev neuzmanību un jauktu jaunu mīklas porciju, lai kūku ceptu vēlreiz, visu vēl var saglābt.

Ar porainas un gaisīgas mīklas kūkām ir pavisam viegli, ja tās, ņemot laukā no formas, salūzušas lielos gabaliņos. Visu sastiķēt kopā palīdzēs saldais sviesta krēms, ar kuru dekorē kūkas (pagatavots, piemēram, pēc šo kēksiņu receptes).

Pirmā lieta, kas ar salūzušu kūku jādara, – jāatdzesē un nekādā gadījumā nevajag to aiztikt bez liekas vajadzības, lai nenolūztu vēl kāds gabaliņš. Tas tikai padarīs vienkāršāku kopā stiķēšanas procesu, jo sīkos gabaliņos saberztu biskvītu kopā nesalikt.

Tātad, kad kūka atdzisusi, to izņem no formas. Ja biskvīts biezs, ar silikona lāpstiņu vai karoti uzsmērē sviesta krēmu uz "lūzuma" vietām plānā kārtiņā. Pēc tam kūku saliek kopā, stingri saspiež un liek ledusskapī, lai krēms sastingtu vismaz uz stundu. Ledusskapja vēsumā sviesta krēms sacietēs labi un ātri, norāda CooksIllustrated.com. Tāpēc saldais krēms būs kā garda līme salūzušajām biskvīta daļām.

Kad kūkas daļas sastiķētas kopā un sastingušas ledusskapī, to var ņemt laukā un dekorēt, kā iecerēts. Vislabākais būs visu salūzušā biskvīta daļu apsmērēt ar sviesta toršu glazūru, lai nebūtu jāuztraucas, ka kūka vēlreiz varētu salūzt.

Bet ko darīt, ja kūka salūzusi tā, ka to nesaglābt? Nevajag bēdāties, jo arī no neglābjami mazos gabaliņos sadrupuša biskvīta var pagatavot garšīgu desertu. Kārto biskvīta gabaliņus deserta glāzēs kārtās, starpā liekot putukrējumu, maskarpones saldo krēmu un kādu ogu vai augli!

Smelies iedvesmu garšīgām kūku cepšanas gaitām ar kādu no Tasty.lv receptēm!


Kārdinošā šokolādes kūka ar piparmētrām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Izteikti smaržīgs kakao un piparmētru biskvīts, pat veseli divi, kam virsū ziesta ar piparmētrām piesūcināta šokolāde. Tik grēcīgi gardam un izskatīgam šokolādes gabaliņam pretoties grūti. Un ak, cik gardi! Turklāt pagatavošana ir itin viegla, jo nepieciešamo sastāvdaļu klāstā nav nekā sveša.

Lasīt vairāk

Mandeļu biskvīts ar ābolu krēmu

Foto: Shutterstock

Burvīgs un gaisīgs kārums, kura gatavošanai netiek izmantoti nedz milti, nedz cukurs, nedz taukvielas. Saldumu dos medus, bet sakulto olu kopā saturēs mandeļu milti.

Lasīt vairāk

Medainā citronu biskvītkūka bez glutēna

Foto: Vida Press

Mīksts biskvīts, kas piesūcināts ar medainu citronu sīrupu, un svaigas ogas kā punkts uz "i" - tāda ir šī kūka, izmēģini! Šī recepte piemērota arī tiem, kuriem ir glutēna nepanesamība.

Lasīt vairāk

Vienkāršā sviesta biskvīta kūka ar putukrējumu

Foto: Vida Press

Vienkārša recepte ātrai brīvdienu kūkai, ja "parastais" biskvīts šķiet apnicis un jāiepriecina arī kāds, kurš nedrīkst lietot uzturā glutēnu.

Lasīt vairāk

Trīskāršā šokolādes kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Baltā, piena un tumšā šokolāde vienā kūkā? Dietologi par šādu kaloriju bumbu saķertu galvu, bet mēs zinām, ka sevi vajag palutināt ar kārtīgu devu šokolādes, jo tā taču izraisa prieku. Šī trīskāršā, ārkārtīgi gardā šokolādes kūka mazai laimes sajūtai būs tieši laikā.

Lasīt vairāk

Gardā šokolādes un sāļās karameles kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavisam grēcīgais deserts, par kura gatavošanu un ēšanu ir vērts sākt domāt jau nedēļas vidū, lai pienācīgi sagatavotos lielajam virtuves piedzīvojumam. Vienā kūkā mīsies gaisīgā biskvīta, saldas šokolādes un sāļas karameles garšas. Kas to lai zina, varbūt šī kļūs par tavu iemīļotāko kūku!

Lasīt vairāk

Burkānu torte ar siera krēmu

Foto: Shutterstock

Svētku viesiem - gardā burkānu torte ar siera krēmu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!