burkānu kūka
Foto: Shutterstock
Pat pieredzes bagātākajiem kūku cepējiem starp neskaitāmām izcilām kūkām gadās pagatavot vienu tādu, kuras biskvīts nekrīt laukā no kūkas formas un beigu beigās sadalās uz pusēm. Tā vietā, lai pārmestu sev neuzmanību un jauktu jaunu mīklas porciju, lai kūku ceptu vēlreiz, visu vēl var saglābt.

Ar porainas un gaisīgas mīklas kūkām ir pavisam viegli, ja tās, ņemot laukā no formas, salūzušas lielos gabaliņos. Visu sastiķēt kopā palīdzēs saldais sviesta krēms, ar kuru dekorē kūkas (pagatavots, piemēram, pēc šo kēksiņu receptes).

Pirmā lieta, kas ar salūzušu kūku jādara, – jāatdzesē un nekādā gadījumā nevajag to aiztikt bez liekas vajadzības, lai nenolūztu vēl kāds gabaliņš. Tas tikai padarīs vienkāršāku kopā stiķēšanas procesu, jo sīkos gabaliņos saberztu biskvītu kopā nesalikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!