Ar porainas un gaisīgas mīklas kūkām ir pavisam viegli, ja tās, ņemot laukā no formas, salūzušas lielos gabaliņos. Visu sastiķēt kopā palīdzēs saldais sviesta krēms, ar kuru dekorē kūkas (pagatavots, piemēram, pēc šo kēksiņu receptes).
Pirmā lieta, kas ar salūzušu kūku jādara, – jāatdzesē un nekādā gadījumā nevajag to aiztikt bez liekas vajadzības, lai nenolūztu vēl kāds gabaliņš. Tas tikai padarīs vienkāršāku kopā stiķēšanas procesu, jo sīkos gabaliņos saberztu biskvītu kopā nesalikt.
Tātad, kad kūka atdzisusi, to izņem no formas. Ja biskvīts biezs, ar silikona lāpstiņu vai karoti uzsmērē sviesta krēmu uz "lūzuma" vietām plānā kārtiņā. Pēc tam kūku saliek kopā, stingri saspiež un liek ledusskapī, lai krēms sastingtu vismaz uz stundu. Ledusskapja vēsumā sviesta krēms sacietēs labi un ātri, norāda CooksIllustrated.com. Tāpēc saldais krēms būs kā garda līme salūzušajām biskvīta daļām.
Kad kūkas daļas sastiķētas kopā un sastingušas ledusskapī, to var ņemt laukā un dekorēt, kā iecerēts. Vislabākais būs visu salūzušā biskvīta daļu apsmērēt ar sviesta toršu glazūru, lai nebūtu jāuztraucas, ka kūka vēlreiz varētu salūzt.
Bet ko darīt, ja kūka salūzusi tā, ka to nesaglābt? Nevajag bēdāties, jo arī no neglābjami mazos gabaliņos sadrupuša biskvīta var pagatavot garšīgu desertu. Kārto biskvīta gabaliņus deserta glāzēs kārtās, starpā liekot putukrējumu, maskarpones saldo krēmu un kādu ogu vai augli!
Smelies iedvesmu garšīgām kūku cepšanas gaitām ar kādu no Tasty.lv receptēm!
Kārdinošā šokolādes kūka ar piparmētrām
Izteikti smaržīgs kakao un piparmētru biskvīts, pat veseli divi, kam virsū ziesta ar piparmētrām piesūcināta šokolāde. Tik grēcīgi gardam un izskatīgam šokolādes gabaliņam pretoties grūti. Un ak, cik gardi! Turklāt pagatavošana ir itin viegla, jo nepieciešamo sastāvdaļu klāstā nav nekā sveša.
Mandeļu biskvīts ar ābolu krēmu
Burvīgs un gaisīgs kārums, kura gatavošanai netiek izmantoti nedz milti, nedz cukurs, nedz taukvielas. Saldumu dos medus, bet sakulto olu kopā saturēs mandeļu milti.
Medainā citronu biskvītkūka bez glutēna
Mīksts biskvīts, kas piesūcināts ar medainu citronu sīrupu, un svaigas ogas kā punkts uz "i" - tāda ir šī kūka, izmēģini! Šī recepte piemērota arī tiem, kuriem ir glutēna nepanesamība.
Vienkāršā sviesta biskvīta kūka ar putukrējumu
Vienkārša recepte ātrai brīvdienu kūkai, ja "parastais" biskvīts šķiet apnicis un jāiepriecina arī kāds, kurš nedrīkst lietot uzturā glutēnu.
Trīskāršā šokolādes kūka
Baltā, piena un tumšā šokolāde vienā kūkā? Dietologi par šādu kaloriju bumbu saķertu galvu, bet mēs zinām, ka sevi vajag palutināt ar kārtīgu devu šokolādes, jo tā taču izraisa prieku. Šī trīskāršā, ārkārtīgi gardā šokolādes kūka mazai laimes sajūtai būs tieši laikā.
Gardā šokolādes un sāļās karameles kūka
Pavisam grēcīgais deserts, par kura gatavošanu un ēšanu ir vērts sākt domāt jau nedēļas vidū, lai pienācīgi sagatavotos lielajam virtuves piedzīvojumam. Vienā kūkā mīsies gaisīgā biskvīta, saldas šokolādes un sāļas karameles garšas. Kas to lai zina, varbūt šī kļūs par tavu iemīļotāko kūku!
Burkānu torte ar siera krēmu
Svētku viesiem - gardā burkānu torte ar siera krēmu.