Dažādas olu un rīsu miltu nūdeles, šķiet, ir teju neatņemama Āzijas virtuvju sastāvdaļa, ar kuru asociējas kā japāņu kulinārie šedevri, tā ķīniešu ēdieni. Arī latvieša garšas kārpiņām nūdeles nav svešas – olu un miltu nūdeles tā pati itāliskā pasta vien ir, ko esam iecienījuši arī mēs.
Nūdeles var būt gan svaigas, gan kaltētas, pagatavotas no olām vai bez, ar rīsu miltiem, kviešu miltiem vai, piemēram, pupiņu miltiem. Variāciju, krāsu, apjoma, garšas un izskata ziņā pat var apmaldīties, kamēr atrod piemērotākās iecerētajai maltītei vokpannā vai zupai. Tāpēc esam atlasījuši dažas, mūsuprāt, nozīmīgākās un populārākās nūdeles, kuras vērts iepazīt tuvāk.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit