Foto: Shutterstock

Žāvēti augļi un ogas ir jau gadu tūkstošiem pazīstami gardumi, kurus plaši izmanto kulinārijā. Žāvēto augļu vēsture stiepjas līdz pat seno romiešu un Senās Ēģiptes laikiem, kad saule un vējš bija palīgs pārtikas apstrādē. Īpaši pie sirds žāvētie augļi gājuši romiešiem, kuri žāvējuši visus augļus, kas vien nonākuši to rokās. Bet krietni vēlāk – viduslaikos – augļu un ogu žāvēšanai tika būvētas speciālas žāvētavas, vēsta "National Center for Home Food Preservation".

Tuvojoties svētku laikam, kad galdā tiek liktas ne vien kūkas un kēksi, kuru sastāvā bagātīgi pievienotas arī žāvētas aprikozes, rozīnes un citi gardumi, žāvēto izstrādājumu pirkšana kļūst arvien aktuālāka. Kuri žāvētie augļi tad ir pieejami mūsu veikalos?

Vīģes

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!