Zivju pirkstiņi ir viens no vispieejamākajiem ātrās pagatavošanas produktiem, kas ērti nopērkams visos pārtikas veikalos. Zeltainajā rīvmaizē apviļātie zivs gabaliņi ir ne vien klasiska piedeva rīsiem, bet arī kalpo kā uzkoda ar biezu un krēmīgu mērcīti. Bet kā pašam šo zivīgo kārumu pagatavot mājās?
Vispirms jāizlemj, kādus zivju pirkstiņus vēlies – nelielus, gaišajā rīvmaizē vai rīvmaizē ar garšaugiem. Vispiemērotākā zivju pirkstiņiem būs baltās zivs fileja, kas pēc tekstūras būs stingra un neizjuks – mūsu pašu ūdeņos noķeramā menca vai tirgos un veikalos nopērkamā tilapija. Tā kā butes jeb plekstes ir samērā mīkstas, šo zivju fileja var neturēties labi kopā.
Pēc tam jāķeras pie kraukšķīgas garoziņas veidošanas – zivs filejas gabaliņus noteikti vispirms apviļā miltos. Visērtāk būs, ja visus zivs filejas gabaliņus apviļāsi miltos uzreiz, pirms ķeries pie nākamā soļa. Tas ne tikai organizēs gatavošanu, bet pirksti neaplips un virtuvē neiestāsies juceklis, ar padomiem dalās Bonappetit.com.