šampanietis, dzirkstošais vīns, svētku galds, ziemassvētki, jaunais gads
Foto: Shutterstock

Svētki bez dzirkstošā vīna vai šampanieša ir kā eglīte bez rotājumiem – nepamet sajūta, ka kaut kas pietrūkst. Taču, pirms baudīt burbuļojošo dzērienu, ir dažas lietas, kas jāatsauc atmiņā. Tā ir pareiza pasniegšanas temperatūra, atkorķēšana, glāžu izvēle, piemērotas uzkodas kā arī teju pats galvenais – uzglabāšana.

Tāpēc īpaši svētku laikam un Tasty.lv lasītājiem, "Latvijas balzams" sagatavojuši piecus vērtīgus padomus. Tos, pirms atkorķējam dzirkstošo vīnu svētkos, ir vērts atkārtot, lai svinības izdotos perfektas, bet glāzēs salietais dzēriens – gards.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!