Lai gan piparkūku cepšanas laiks, kad daudzās "ziemīgās" garšvielas kļuva īpaši aktuālas, jau sen ir aiz kalniem, ziema vēl nesteidz atvadīties. Kamēr pieturas sals, dažādos ēdienos pa drusciņai sildošo garšvielu pievienosim vēl kādu laiku. Kuras tad ir tās garšvielas, kas tik ļoti piestāv ziemā gatavotajiem ēdieniem?
Pēc informācijas smēlāmies Tasty.lv atrodamajās piparkūku, cepešu, karsto dzērienu un desertu receptēs.
Kardamons – garšviela, kuru var iegādāties kā graudiņu/sēkliņu veidā, tā maltu. Kardamonu varam sastapt gan zaļu, gan melnu. Ēst gatavošanai vispiemērotākais būs tieši veselo graudiņu kardamons, jo gatavošanas laikā tas izdalīs izteiktāku garšu un aromātu. Pirms lietošanas gan lielos graudiņus, kuros paslēpušās mazās, melnās sēkliņas, labāk saspiest ar naža virsmu vai piestu.