Bez eļļas vai kādas citas taukvielas gatavotajās maltītēs nepaiet ne diena. Sākot jau ar brokastu omleti vai pankūkām, kuras apcepam augu eļļā, un beidzot ar vakariņu kotletēm, kuras kļūst zeltainas mutuļojošā pannā. Lai gan eļļas ir tik daudz un dažādas – pagatavotas no augiem, augļiem, riekstiem un pat sēkliņām – katrai var atrast savu pielietojumu. Dažas no tām, kurām noteikti ir jābūt katra virtuves skapītī, izcēlis portāls Womansweekly.com.
Auksti spiestās eļļas, kuras ir garšas un smaržas ziņā vispiesātinātākās, parasti izmantojam svaigas, piemēram, salātu mērcēs. Bet rafinētās eļļas (apstrādājot tiek karsētas), kas ir garšas ziņā pliekanākas un nav tik bagātas ar smaržu, ir vairāk piemērotas cepšanai un dažādām mīklām.
Katra eļļas veida iegādāšanās, kur nu vēl uzskaitīšana, pārtikai atvēlētajā budžetā var "iecirst" lielu robu, tāpēc, lai iepazītu kaut nelielu daļu, vērts sākt ar mazumiņu. Lūk, deviņas eļļas, ar kurām pagatavotā maltīte izdosies īpaši garda!