barankas beigeļi
Foto: Shutterstock
Vēlies pagatavot burvīgus ūdens kliņģerīšus, beigeļus un barankas? Neliels noslēpums - pievieno mīklai pavisam nedaudz diedzēto graudu miltu. Tie palīdzēs maizei rūgt, pilnībā izstrādājot raugu, veidos noturīgu struktūru un burvīgu, kraukšķīgi zeltainu garoziņu. Visbiežāk izmanto diedzētus miežu graudus.

Šo gardo maizīšu gatavošanā vislielākā nozīme ir pacietībai, bez steigas izdarot nelielos darbiņus un tad ļaujot raugam un laikam darīt savu darbu. Mīklas raudzēšanu un kliņģerīšu cepšanu varēsi pabeigt nākamajā dienā.

Vispirms pagatavo mīklas ieraugu. Bļodā lej 350 ml viegli silta ūdens, sajauc to ar miltiem (350 g) un raugu (3 g). Apsedz ar pārtikas plēvi un ļauj rūgt 2-3 stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!