Galvenais princips ir pavisam vienkāršs – jēlo olu iesit vai ielej verdošā ūdeni, kas neburbuļo. Pirms olu ievieto katliņā, ūdeni iegriež virpulītī, lai ola neizplūstu. Ja plaucētās olas baltumu gribas stingrāku, tad ūdenim pievieno pavisam nedaudz etiķi, bet bez tā var arī iztikt.
Olu ūdenī vāra aptuveni trīs minūtes (var arī nedaudz ilgāk, ja dzeltenumu negribas izteikti mīkstu). Pēc tam ar putu karoti olu izņem no katliņa. Tālāk ir divi varianti – olu var atdzesēt ledusaukstā ūdenī vai vienkārši nosusināt ar papīra dvieli. Ievietošana aukstā ūdenī apturēs olas vārīšanās procesu un tā būs mīksta, bet nosusināšana saglabās to vēl siltu un līdz ar to olas dzeltenums nebūs tik ļoti šķidrs.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit