maltā gaļa
Foto: Shutterstock

Maltā gaļa noteikti ir viens no daudzveidīgāk pagatavojamiem un arī latviešu iecienītākajiem produktiem. Cūkas, liellopa, tītara, vistas, jēra vai teļa – katram maltās gaļas veidam ir savas īpašības un savi labākie izmantojumi ēdienos, tāpēc iepazīsties, kā iegādāties labāko malto gaļu un kā pēc tam to izmantot mājas virtuvē.

Iegādājoties fileju, kakla karbonādi, spārniņus vai šķiņķīšus, jebkura gaļa pirms gatavošanas kaut kā nebūt vēl jāsagatavo, tieši tāpēc maltā gaļa izpelnījusies lielāko slavu, no tās var ātri pagatavot izcili gardu maltīti. Starp malto gaļu veidiem var ierindot arī zivs malto gaļu, kas var dažādot ikdienas ēdienkarti.

Pēc padomiem, kā veikalā vai tirgū izvēlēties labāko malto gaļu, Tasty.lv vērsās pie pavāra Mārtiņa Sirmā, kas malto gaļu atzīst par ļoti ērti pagatavojamu un pateicīgu dažādu ēdienu gatavošanā, pie viena mudinot cilvēkus pievērst lielāku uzmanību dažādiem faktoriem, kas ietekmē gaļas kvalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!