saldēti dārzeņi
Foto: Shutterstock
Pat ja svaigi dārzeņi un augļi ir visgardākie un uzturvielām bagātākie, labs un ērts veids, kā šos produktus vairāk iekļaut ēdienkartē, ir lietot saldētus dārzeņus un augļus. Lūk, daži iemesli, kāpēc ikdienas gatavošanā izmantot tieši saldētus dārzeņus!

Saldēšanai paredzētie dārzeņi, kā arī augļi, tiek novākti pilnbriedā un strauji sasaldēti. Šī iemesla dēļ tajos saglabājas vērtīgās uzturvielas. Piemēram, tā kā svaigie dārzeņi un augļi ziemas sezonā ceļo no tālām valstīm, tie tiek novākti negatavi un pārvadāšanas laikā zaudē vērtīgos vitamīnus. Dārzeņi un augļi pēc sasaldēšanas, protams, arī zaudē kādu procentu vajadzīgo uzturvielu, bet, salīdzinot ar pārvadāšanas un uzglabāšanas apstākļiem, saldēti produkti būs vērtīgāki, kā, piemēram, persiki, kas līdz Latvijai ceļojuši vairākas nedēļas.

Saldētie dārzeņi ir ērti lietojami un lēti – veikalos tos iespējams iegādāties samērīga izmēra iepakojumos par salīdzinoši lētāku cenu nekā svaigus. Papildus tam neveidojas pārtikas atkritumi, jo saldētie dārzeņi jau ir sagriezti un attīrīti no liekā. Daudz izdevīgāk būs nopirkt saldētus zaļos zirņus, papriku, cukīni un pat sīpolus un ingveru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!