Karsti kūpoša, pildīta līdaka, kas tikko izņemta no cepeškrāsns. Skan varen garšīgi, piekritīsiet? Pildītas zivis pēdējā laikā ir nepamatoti aizmirsta maltīte, it īpaši steidzīgajā ēst gatavošanas laikā. Tāpēc Tasty.lv aicina pavadīt kaut stundiņu virtuvē, lai pagatavotu garšīgu, pildītu līdaku, jūras asari vai kādu zivi, no kuras paceļas citronu un piparu aromāts. Kas jāņem vērā, gatavojot pildītu zivi?
Tradicionālā veselas zivs pildīšana, saliekot pildījuma sastāvdaļas pārgrieztā zivī, lai gan nav nepareiza, tomēr sarežģī ēšanu. Zivs sagriešana pārvēršas par nekārtību, pildījums birst ārā, bet ēdājiem jācīnās ar filejā iestrēgušām asakām. Lai rezultāts būtu vēl garšīgāks un ēdot nevajadzētu saskarties ar asakām, zivi pirms gatavošanas vajag atbrīvot no centrālās asakas. Ir divi zivs tīrīšanas varianti – asakas izņemšana caur zivs vēderu un asakas izņemšana caur tās muguru.