Kazas piena siers latviešu tradicionālajā virtuvē jau sen vairs nav nekāds jaunums. To labi pazīstam un esam tiktāl izkopuši siera gatavošanas prasmi, ka varam lepoties ar Latvijā ražotām kazas siera bumbām, kuras pievienot salātiem, un svaigo kazas sieru, no kura var pat gatavot kūkas. Pavasara vēsmas gaisā ir vēl viens mudinājums ēst veselīgāk, tāpēc kazas siera iekļaušana ēdienkartē būs tieši tas, kas vajadzīgs!
Atšķirībā no govs piena, kazas pienā ir vairāk kalcija, A un D vitamīna, līdz ar to tas ir daudz veselīgāks. Tāpēc arī govs piena siera aizvietošana ar kazas piena sieru organismam un figūrai nāks krietni vien par labu, jo kazas piena produkti organismā pārstrādājas ātrāk.
Kazas sierus iedala negatavinātos un gatavinātos sieros. Negatavinātie jeb svaigie kazas sieri ir mīksti un mazliet atgādina biezpienu – tas ir kazas piena fetas siers, svaigais kazas siers, jau pieminētās kazas siera bumbas jeb sniega bumbas. Negatavinātie kazas sieri būs lieliska piedeva svaigajiem salātiem, piemēram, grieķu, maizītēm un pat karstajām picām.