selerijas sakne
Foto: Shutterstock
Kaut gan selerija ir tas augs, no kura uzturā varam lietot gan kātus, gan lapas, gan saknes, ikdienas maltītēs šis dārzenis ir reti sastopams. Par kraukšķīgajiem kātiem skaidrs – tos pievienojam kā svaigiem salātiem, tā zupām. Bet ko iesākt ar lielo bumbuli – selerijas sakni?

Kāpēc ēst selerijas?


Selerijas saknes un kāti bagātīgi satur C vitamīnu, magniju, dzelzi, kalciju, kāliju un citas vērtīgās vielas. Selerijas ir pietiekami daudzveidīgas – kulinārijā varam izmantot gan sakņu seleriju bumbuļus, kātu selerijas un lapu selerijas. Šie trīs atsevišķie augi ir vienlīdz vērtīgi un katra gaumei piemēroti, lai izvēlētos piemērotāko gatavošanai. Vienā porcijā seleriju (100 grami) ir vien 27 kalorijas, tajās vispār nav tauku. Tāpēc selerijas būs labs produkts, ko iekļaut ēdienkartē, ievērojot diētu, norāda "Nutritiondata.self.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!