Nekas tā neliecina par vasaras sezonas sākumu, kā garie, skābenie rabarberu kāti, kas dārzā izstiepušies pudurī. Lai gan rabarberus varam ēst salīdzinoši ilgu laiku, par ļaunu nenāks tos noglabāt ziemas mēnešiem. Kā pareizi saldēt rabarberu kātus?
Rabarberi ir saldēšanai ļoti pateicīgs dārzenis (jā, tik tiešām dārzenis), tāpēc arī ziemā to var izmantot dažādu gardumu pagatavošanai. Protams, svaigus rabarberus var turēt ledusskapī tāpat, bet tad tie būs lietojami vien dažas dienas. Rabarberu mūžu var pagarināt konservējot, piemēram, gatavojot ievārījumu vai kompotu.
Kas jāzina par rabarberu saldēšanu? Vispirms jāizvēlas saldēšanai piemēroti rabarberu kāti – stingri, vēl kraukšķīgi. Saldēšanai nederēs rabarberu kāti, kas jau ir nedaudz apvītuši. Ja rabarberus plāno saldēt uzreiz pēc noplūkšanas, tiem nogriež lapas, bet, ja tos plānots vēl dienu vai divas turēt ledusskapī un tikai tad saldēt, rabarberu kātiem atstāj lapu aptuveni piecu centimetru augstumā, iesaka portāls RhubarbCentral.com. Tas nepieciešams, lai rabarberu kāti neizžūtu.