ziedkāposti puķkāposti blanšēt dārzeņi
Foto: Shutterstock
No daudzajiem termiskās apstrādes veidiem blanšēšana jeb applaucēšana varētu būt viens no vienkāršākajiem. Blanšēt – tas nozīmē iegremdēt dārzeņus verdošā ūdenī. Bet kā to izdarīt pareizi, lai iegūtu pašus labākos gabaliņus maltītei?

Process ir pavisam vienkāršs – jāsagatavo liels katls ar ūdeni, dārzeņi un caurduris vai putu karote, lai blanšētos dārzeņus pēc tam varētu viegli nokāst. Dārzeņus blanšē no dažām sekundēm līdz dažām minūtēm, atkarībā no blanšējamā dārzeņa. Blanšēšanu izmanto, lai saglabātu dārzeņu košo krāsu, kraukšķīgo tekstūru vai arī sagatavotu tos saldēšanai. Svarīgākais, kas jāatceras – blanšēšana nav dārzeņu vārīšana!

Vispirms katlā ielej ūdeni – vienam kilogramam dārzeņu nepieciešami četri litri ūdens. Kamēr ūdens vārās, sagatavo dārzeņus blanšēšanai, tos apmazgājot un sagriežot ēšanai paredzētajos gabaliņos. Mazos burkānus, tomātus, zirņu un pupiņu pākstis, Briseles kāpostus, kā arī spinātu lapas blanšē veselas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!