Maizes cepšana - 18
Foto: DELFI
Nevar noliegt faktu, ka maize latviešiem ir produkts, ko neatņemt ne pa kam. Vai tā būtu klasiskā baltmaize, spēcinošā rudzu maize vai irdenā graudu maizīte, vieta tai allaž atradīsies virtuves plauktiņā, un bez rieciena vairumam grūti iedomāties ikdienas ēšanas paradumus. Tieši tāpēc nolēmu iemēģināt roku maizes cepšanā mājās, lai pārliecinātos – tas ir viegli/grūti un vai rezultāts konkurē ar veikalā pirktajiem maizes kloniem.

Lai arī neesmu paradusi katru dienu ēst maizi, tomēr laiku pa laikam sakārojas kāds rieciens, tad nu tiek meklēts tas labākais veikalu plauktos, tomēr doma par mājās ceptu maizi vienmēr šķitusi vilinoša. Līdz šim manas attiecības ar maizes cepšanu bijušas tik vien, kā izmantojot gatavos maizes cepšanas maisījumus, kas patiesībā nelika vilties, taču maize, kuras sastāvdaļas salicis kopā pats, noteikti ir ar pievienoto vērtību. Tieši tāpēc devos pie maizes cepšanas lietpratējas Elīnas Bogušas no ''Beķerfeja'', kas ikdienā cep ne tikai maizi, bet arī gardas kūkas.

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!