zemeņu ievārījums džems jūnijs
Foto: AFP/Scanpix
Vasarā, šķiet, nav nekā baudāmāka par tikko dārzā noplūktas zemenes garšu, taču šī sezona nav ilga, tāpēc bez ogu ēšanas svaigā veidā, jāsteidz tās sasaldēt un iekonservēt rudens un ziemas mēnešiem.

Veselu ogu saldēšana

Ja vēlies sasaldēt veselas ogas, tad iepriekš noteikti jāizdomā, kādās porcijās tās dalīsi un cik lielos daudzumos vēlies zemenes saldēt, turklāt ņem vērā, ka zemenēm jābūt stingrām un veselām, bet bez zaļajiem kātiņiem. Ja zemenes nepieciešams mazgāt, tad pirms saldēšanas tās nosusini ar papīra dvieli vai nožāvē kā citādāk – ja saldēsi slapjas, veidosies balta sarma un ogas salips.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!