ķīselis zemenes
Foto: Shutterstock
Ciete (kartupeļu vai kukurūzas) ir labs palīglīdzeklis ne vien ķīseļa pagatavošanai, bet arī mērcēm. Kāda ir pareizā cietes un šķidruma proporcija un kad tā jāpievieno katliņam?

Pirmais solis – cietes sajaukšana ar ūdeni. Cieti sajauc ar aukstu ūdeni attiecībā 1:1. Abas sastāvdaļas ieliek nelielā trauciņā un kārtīgi samaisa, lai veidotos pienaina izskata masa, kas atgādina saldo krējumu. Ja receptē norādīts, ka ciete jāsajauc ar kādu citu šķidrumu, piemēram, augļu sulu – to var darīt.

Otrais solis – pamatšķidruma uzkarsēšana. Neatkarīgi no tā, vai tiek gatavota mērce vai ķīselis, pamata šķidrumu uzkarsē katliņā, līdz tas sāk viegli burbuļot. Lai ķīselis sabiezētu pareizi, ūdens un cietes maisījums jāpievieno tādam šķidrumam, kas lēni vārās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!