grilēta gaļa steiks
Foto: Shutterstock
Perfekti izceptas jēra ribiņas, sulīgs vistas cepetis vai ideāls steiks vienmēr iepriecinās ēdājus. Tomēr gaļas gatavošana nereti mēdz būt piņķerīga – te krāsns nav tik karsta, te grilā nav vāka ar temperatūras noteicēju. Kā zināt, kad ir tas brīdis, kad gaļa ir visgatavākā?

Gaļas gatavības noteikšana slēpjas ne vien vizuālajā izskatā un sulu krāsā, bet arī iekšējā temperatūrā. Kulinārie speciālisti no "Cook's Illustrated" izstrādājuši precīzu tabulu, pēc kuras noteikt katra gaļas veida ideālo pasniegšanas temperatūru. Jānorāda, ka to noteikt palīdzēs virtuves termometrs ar adatu – tas ir lielisks palīgrīks gatavošanai, kas pateiks priekšā temperatūru ne tikai gaļai, bet arī konditorejas krēmiem un pat ievārījumiem.

Jēra un liellopa gaļa:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!