Zivis un jūras veltes, protams, visgardākās ir tad, ja pagatavotas svaigas. Taču, ņemot vērā šo produktu īso derīguma termiņu, bieži vien izvēlamies tos iegādāties saldētus vai saldēt paši. Kā pareizi atkausēt, lai pēc pagatavošanas tā garšotu, kā svaiga?
To, ar kādas metodes palīdzību zivi atkausēt, jāizvēlas pēc produkta veida – jāņem vērā, vai tā ir vesela zivs vai zivs fileja. Vislabākais un vienkāršākais veids, kā atlaidināt veselu zivi vai tās fileju, ir ievietot saldēto produktu bļodā un ielikt ledusskapī. Tādā veidā zivs atkusīs vienmērīgā temperatūrā. Kad zivs būs atkususi, jānolej tikai liekais šķidrums un jānosusina.
Vēl viena metode – aukstā ūdens pelde. Lielā bļodā, kas piepildīta ar aukstu ūdeni, ievieto vakuumā sasaldētu zivi vai jūras produktus. Tāpat kā ledusskapī, arī aukstā ūdens peldē saldētie produkti atkusīs vienmērīgi. Jāņem vērā – lai ūdens neuzsiltu līdz istabas temperatūrai, to nepieciešams nomainīt ar atkal aukstu ik pēc 30 minūtēm, iesaka "Still Tasty".