Krēmīga kokosriekstu marināde
Sajauc kokosriekstu pienu (160 ml) ar saspiestu ķiploka daiviņu, cukuru (2 TK), zivju mērci (2 TK), eļļu (2 ĒK) un mazliet koriandra lapiņām (1 ĒK). Visas sastāvdaļas salej vai saber burciņā un kārtīgi sakrati. Iegūsi pēc kokosriekstiem un koriandra smaržojošu marinādi, kas būs ideāli piemērota, lai iemarinētu grilēšanai paredzētu vistu vai zivis.
Saldskābā marināde
Burciņā ielej rīsu etiķi (3 ĒK), medu (2 ĒK), sojas mērci (2 ĒK), tomātu mērci (2 ĒK) un ananasu sulu (3 ĒK). Pieber klāt arī sakapātu sīpolloku. Uzliec burciņai vāciņu, kārtīgi sakrati un marināde gatava. Saldskābā marināde noderēs liellopa vai cūkas filejas gabaliņiem – noturi tos marinādē vismaz stundu un pēc tam grilē, līdz gaļa gatava.
Sojas un sezama marināde
Lai pagatavotu šo marinādi, sajauc sezama eļļu (2 ĒK) ar sojas mērci (4 ĒK), pievienojot arī iesala vai parasto etiķi (2 ĒK), saspiestu ķiploka daiviņu un sezama sēkliņas (2 ĒK). Marināde būs paredzēta liellopa gaļai – pēc grilēšanas kusīs mutē.
Paniņu un paprikas pulvera marināde
Marinādei vajadzēs paniņas (300 ml), pusi sīpola, kas smalki sakapāts vai sarīvēts, divas saspiestas ķiploka daiviņas un paprikas pulveri (1 TK). Visas sastāvdaļas kārtīgi sajauc un liek tajā marinēties vistas gaļu. Vistas šašliks izdosies ļoti gards!
Piparmētru, laima un medus marināde
Burciņā ielej olīveļļu (100 ml), pievieno divu laimu norīvētu miziņu un svaigi spiestu sulu. Tad šķidrumā iemaisi medu (1 ĒK) un sakapātas piparmētras (1 ĒK). Visu kārtīgi sajauc. Šī svaigi smaržojošā marināde derēs vistas gaļai.
Tomātu barbekjū marināde
Lai pagatavotu nedaudz pikantu, īstenu grilešānai paredzētu marinādi, burciņā sajauc saspiestu ķiploka daiviņu, tomātu mērci (4 ĒK), angļu sinepes (1 TK), Vorčesteras mērci (3 ĒK), medu (3 ĒK), baltvīna etiķi (3 ĒK) un eļļu (1 ĒK). Visu kārtīgi samaisi. Marināde būs ideāla, lai tajā iemarinētu cūkgaļas filejas gabaliņus.
Citronu un ingvera marināde
Marināde, kas atgādinās veselīgo citronu un ingvera tēju. Burciņā sajauc sarīvētu miziņu un svaigi spiestu sulu no diviem citroniem. Pievieno rapšu eļļu (100 ml), saspiestu ķiploka daiviņu un sarīvētu ingveru (2,5 cm gabaliņu). Beigās iemaisi marinādē ēdamkaroti medus. Šī marināde būs perfekta putna gaļai, jo īpaši pīles krūtiņām un vistas šķiņķīšiem.