baltā bešamela mērce gatavot
Foto: Shutterstock
Viena no populārākajām siltajām mērcēm, kuru būtu jāprot pagatavot jebkuram kulinārijas entuziastam, ir klasiskā baltā pamatmērce jeb Bešamela mērce. Mērces pirmsākumi meklējami Itālijā, bet tradicionālajā receptē to gatavo no sviesta un miltu maisījuma, kam pievienoti milti. Kā pagatavot ideālo Bešamela mērci pašam?

Bešamela pagatavošana it nemaz nav sarežģīta, tikai jāzina pareizās sastāvdaļu proporcijas un jāseko līdzi pagatavošanas soļiem. Apgūstot pamatmērces recepti, varēsi pagatavot daudzas citas – tā ir pamats siltajai siera mērcei un daudzām citām.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!