tortiljas ar tunci un avokad
Foto: Shutterstock
Ar gaļu vai zivs gabaliņiem, salātiem, sulīgiem dārzeņiem un gardām mērcēm pildīts tortiljas vai lavaša vīstoklītis ir patīkami sātīgs un apetītlīgs un gana vienkārši pagatavojams un ērti apēdams, tādēļ ne viens vien gardēdis to ierindojis savu iecienītāko ēdienu saraksta augšgalā. Tieši tādēļ šoreiz skaidrosim, kā mājās pagatavot visgardākās tortiljas ar tādām sastāvdaļām, ko sirds kāro.

Nav noslēpums, ka tradicionāli apaļajās tortiljas loksnēs tiek vīstīta uz pannas apcepta gaļa, kas papildināta ar dārzeņiem un pupiņām vai kukurūzu. Tomēr bez tā, tortiljās var ievīstīt arī konservēta tunča gabaliņus un pavisam vienkāršus svaigus dārzeņus un lapu salātus vai arī salātus, kas pagatavoti no avokado un vārītām olām. Tāpat, tortiljās vari salikt arī brokastu olu kulteni, kā to dara meksikāņi, kad gatavo brokastu kesadiljas.

Šajā rakstā atklājām, kā pavisam vienkārši mājās izcept tortilju plāceņus, bet, lasot tālāk, uzzināsi idejas pildījumiem, mērcēm un pamācību, kā tortiljas pareizi savīstāmas, lai bagātīgais pildījums nepilētu ātā no plāceņa un nenotašķītu drēbes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!