Tādēļ iegaumē šos desmit baušļus, lai nākamreiz, kad cepsi pīrādziņus, tev izdotos pagatavot izcili gardu un sulīgu maltās gaļas pildījumu.
Pirmais bauslis
Lai pīrādziņi izdotos izcili gardi, pildījumu ieteicams gatavot neilgi pirms pīrāgu cepšanas vai vismaz tajā pašā dienā.
Otrais bauslis
Īpaši aromātisks un sulīgs maltās gaļas pildījums izdosies, ja izmantosi vairāku veidu gaļu. Piemēram, tīra cūkgaļa ir pārāk trekna, no liellopu gaļas gatavotais pildījums būs pārāk sīksts un sauss, bet maltai vistas gaļai nepiemīt pildījumam nepieciešamais vijīgums. Sajaucot šos gaļas veidus dažādās proporcijās, iegūsi vēlamo rezultātu.
Trešais bauslis
Gaļu vēlams divreiz izmalt caur gaļas maļamo mašīnu, tad pildījums būs irdenāks un gardāks.
Ceturtais bauslis
Ja izmanto liesāku gaļu (putnu gaļu, liellopu), pievieno pildījumam sviestu vai skābo krējumu, lai tas būtu īpaši sulīgs.
Piektais bauslis
Pildījums ir nedaudz jāpārsāla, tad pīrādziņi nebūs bezgaršīgi un pliekani.
Sestais bauslis
Atceries, ka pildījumu drīkst likt uz mīklas tikai tad, kad tas ir atdzisis.
Septītais bauslis
Pildījums nedrīkst būt pārāk šķidrs. Ja gadījusies šāda ķibele, to var labot, pievienojot gaļai novārītus rīsus, kas uzsūks lieko šķidrumu.
Astotais bauslis
Uz mīklas pildījumu liec ar karotīti, ko ik pa laikam apmērcē siltā ūdenī.
Devītais bauslis
Pildījuma daudzumam ir jāatbilst pīrādziņu izmēram: pietiekoši daudz, bet bez pārspīlējumiem – pildījums nedrīkst velties ārā pa pīrāgu malām.
Desmitais bauslis
Malto gaļu pīrāgu pildījumam vari sagatavot divējādi:
svaigu malto gaļu apcep uzkarsētā pannā un vēlreiz samal ar gaļas maļamo mašīnu. Atsevišķi apcep sakapātus sīpolus. Gaļai pievieno sīpolus sāli, piparus un samaisi. Ja vēlies bagātīgāku pildījumu, tad pievieno pildījumam pāris novārītas, sakapātas olas. Ja vēlies, lai pildījums ir pikantāks, vari pievienot pāris caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas. Īpaši asu ēdienu cienītāji var izmantot arī smalki sakapātu čili piparu. Arī sausie garšaugi vai kapāti zaļumi var tikt izmantoti kā piedeva pildījumam. Ja šķiet, ka pildījums ir pārāk sauss, pievieno tam nedaudz buljona.
vārītu gaļu (vari izmantot arī kūpinātu šķiņķi vai cauraudzīti) samal un apcep uz iepriekš uzkarsētas pannas, tad pievieno kapātus sīpolus, sāli, piparus pēc garšas un apmaisot turpini cept 3-4 minūtes. Arī šo pildījumu vari uzlabot ar buljonu, olām, ķiplokiem, pipariem vai zaļumiem.
Puertorikāņu empanjadas – eļļā ceptie mīklas pīrādziņi
Gardi un pavisam nedaudz pikanti fritētie gaļas pīrādziņi, kurus latīņamerikāņi sauc par empanjadām. Pildīti ar aso halapenjo (Jalapeno) piparu tie būs īpaši garda uzkoda tiem, kuri iecienījuši asos ēdienus. Baudi kopā ar krējuma vai jogurta mērci un kādu atvēsinošu dzērienu.
Ātrie kefīra mīklas pīrādziņi
Šī recepte noderēs tad, kad negribas raudzēt mīklu, bet ļoti kārojas gaļas pīrādziņus. Tajos var pildīt jebko, līdzīgi kā rauga mīklas pīrādziņos. Šoreiz izmantosim ceptu malto gaļu.
Uzticamie gaļas pīrāgi, kas izdodas vienmēr
Šī ir uzticama rauga mīklas recepte, kura nekad nav pievīlusi, jo, pat sviestu aizstājot ar eļļu vai margarīnu, pīrāgi izdodas tikpat "pufīgi" un gardi. Nebūs brīnums, ja neilgu laiku pēc tam, kad cepiens tiks ielikts krāsnī, mājinieki, neatvairāmās smaržas pievilināti, sāks '"spietot" ap virtuves durvīm, jo, iekožoties aromātiskajā un sulīgajā gaļas pildījumā, būs skaidrs – šie ir pīrāgi ar pievienoto vērtību!
Ātrie hačapuri
Gardi un mutē kūstoši siera pīrāgi - hačapuri, kurus piedāvājam pagatavot, izmantojot saldētu kārtaino mīklu.
Pikantie kārtainie pīrādziņi ar dārzeņiem un kariju
Ja no iepriekšējās dienas vakariņām pāri palikuši sautēti vai cepti dārzeņi, bet saldētavā aizķērusies kārtainā vai filo mīkla, pagatavo brokastīm šos pīrādziņus!
Speķa pīrādziņi svētkiem
Speķa pīrādziņi lieliem svētkie un godiem. Tik gardi, ka ar vienu noteikti nebūs gana!
Mājas belaši
Ātri pagatavojami un ļoti garšīgi belaši. Vienalga, karsti vai auksti, tie allaž ir gardi un sulīgi!
Vienkāršie pīrādziņi
Noderīga viekāršo un ātro pirādziņu recepte.
Kārtainās mīklas pīrādziņi ar šķiņķi un sieru
Ļoti vienkārši pagatavojami kārtainās mīklas pīrādziņi ar šķiņķi un sieru. Protams, ja vēlies, kārtaino mīklu vari gatavot pati, tomēr iesakām taupīt laiku un izmantot veikalos nopērkamo gatavo kārtaino mīklu.
Rauga mīkla
Rauga mīkla top vienkārši un ātri!