Kas ir ''aquafaba''?
Ja par šo faktu dzirdi pirmo reizi, tad te būs skaidrojums. Kulināro entuziastu vidū pēdējā laikā viens no populārākajiem jēdzieniem ir ''aquafaba'', kas pēc būtības ir konservēto zirņu vai pupiņu šķidrums olbaltuma aizstāšanai. Vegānu ēdienu piekritējiem šis noteikti ir liels atklājums, jo no tā varot pagatavot ne vien bezē, bet arī majonēzi (arī to es noteikti izmēģināšu un ziņošu par rezultātiem), mocarella, makarūnus un citus gardumus, kur vien nepieciešams olbaltums. Vairāk par pupiņūdeņa brīnumaino izmantošanu lasi šeit.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit