Delfi foto misc. - 51241
Foto: DELFI
Nebūt neesmu regulāra vegānu ēdienu gatavotāja, taču fakts, ka no konservēto turku zirņu ūdens, kas parasti tiek bez žēlastības izliets, var pagatavot bezē, mani pārsteidza. Jāatzīst, ka līdz pat pēdējam brīdim diezgan skeptiski raudzījos uz šo alternatīvu, tomēr rezultāts pārliecināja gan mani, gan visus citus, kas to pagaršoja, tāpēc nevaru nepadalīties ar recepti.

Kas ir ''aquafaba''?

Ja par šo faktu dzirdi pirmo reizi, tad te būs skaidrojums. Kulināro entuziastu vidū pēdējā laikā viens no populārākajiem jēdzieniem ir ''aquafaba'', kas pēc būtības ir konservēto zirņu vai pupiņu šķidrums olbaltuma aizstāšanai. Vegānu ēdienu piekritējiem šis noteikti ir liels atklājums, jo no tā varot pagatavot ne vien bezē, bet arī majonēzi (arī to es noteikti izmēģināšu un ziņošu par rezultātiem), mocarella, makarūnus un citus gardumus, kur vien nepieciešams olbaltums. Vairāk par pupiņūdeņa brīnumaino izmantošanu lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!